Firma erfgoed

Eerbetoon aan Anton de Kom in seizoensstart derde reeks Firma Erfgoed

NPO 2 - zondag 19 november om 17:38

© EO
Aan de hand van bijzondere objecten onderzoekt Aldith Hunkar in Firma Erfgoed de Nederlandse geschiedenis. In de eerste aflevering van dit seizoen vertelt ze onder meer over de Surinaams-Nederlandse schrijver en verzetsheld Anton de Kom.

Aldith Hunkar maakt het verleden tastbaar in het derde seizoen van Firma Erfgoed. De presentatrice gaat opnieuw op zoek naar objecten die het verhaal van de Nederlandse geschiedenis vertellen.

Herdenking Slavernij

Deze eerste aflevering staat in het teken van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Daarbij bezoekt Hunkar onder meer de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daar werd vorig jaar een gedenksteen voor Anton de Kom onthuld. Deze schrijver en verzetsman schreef in 1934 Wij slaven van Suriname, een essay dat een felle aanklacht was tegen de koloniale overheersing in zijn geboorteland.

Aldith Hunkar

Hunkar is groot voorstander van het Herdenkingsjaar: “De slavernij is een geschiedenis van ons allemaal, niet alleen van mensen van ‘overzee’”, zei ze op Petrus.nl, de website van de Protestantse Kerk.

Meer over