First Kill

Bruce Willis waarschuwt niet voor niets in First Kill

RTL 7 - woensdag 26 april om 23:35

© http://photos.plurimedia.fr/
Tijdens een jachttripje zijn een vader en zijn zoon getuige van een mislukte bankroof. Als de daders de zoon ontvoeren, moet zijn vader samenwerken met de plaatselijke sheriff.

De elfjarige Danny (Ty Shelton) heeft het moeilijk op school. Het verlegen joch wordt flink gepest. Zijn vader, Wall Streethandelaar Will (Hayden Christensen) kan dat niet meer aanzien.

First Kill

Will wil zijn zoon helpen, maar hoe? Hij bedenkt in First Kill een lekker mannelijke oplossing.

Hij trekt met vrouw (Megan Leonard) en kind naar het plattelandsplaatsje waar hij is opgegroeid. Daar gaat hij Danny leren jagen.

Het idee is dat de jongen daardoor voor zichzelf leert opkomen. Leuke theorie, maar de praktijk loopt even anders.

Tijdens een jachttripje lopen vader en zoon – ondanks waarschuwingen van de plaatselijke sheriff (Bruce Willis) – een stel voortvluchtige bankrovers tegen het lijf. Sterker nog: het gespuis ontvoert Danny.

Will en de sheriff werken samen om hem te bevrijden. Ondertussen leert Danny van zijn ontvoerder meer over zelfvertrouwen dan zijn vader hem ooit had kunnen vertellen.

Bruce Willis

First Kill is de zoveelste in een lange rij films waar Bruce Willis een bijrol in speelt. Zijn naam staat zoals altijd in grote letters op de filmposter, maar goedbeschouwd heeft hij eigenlijk maar een klein rolletje.

Inmiddels is bekend waarom Willis geen grote rollen meer koos de afgelopen jaren. Hij is namelijk met pensioen gegaan om medische redenen. Hij heeft de hersenaandoening afasie, waardoor zijn vermogen achteruiut gaat om te spreken, schrijven en taal te begrijpen.

Meer over