First Man

Ryan Gosling gaat als First Man naar de maan

Veronica - zaterdag 17 juni om 22:13

Deze film over Neil Armstrong gaat niet alleen over zijn reis naar de maan, maar ook over wie hij eigenlijk was.

Neil Armstrong zette als eerste mens voet op de maan en deed de beroemde uitspraak 'That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.' Maar wat was hij voor man?

First Man

First Man is gebaseerd op het boek First man: The life of Neil A. Armstrong van James R. Hansen. De film volgt net als het boek het leven van Neil Armstrong (Ryan Gosling).

De legendarische Amerikaanse astronaut moest vele offers brengen. Niet alleen voor zijn land, maar ook voor zijn gezin.

De film toont ook de Apollo 11-missie, een van de gevaarlijkste uit de ruimtevaartgeschiedenis, met als hoogtepunt de landing op de maan.

Regisseur Damien Chazelle maakte vóór First Man in korte tijd naam met de films Whiplash, over een talentvolle drummer, en de musical La La Land. Deze drie uiteenlopende films hebben één ding gemeen: de hoofdrolspeler heeft een droom en daarvoor moet alles wijken.

Ryan Gosling

Ryan Gosling deed uitgebreid onderzoek naar Neil Armstrong. Zo sprak hij met familie en vrienden van de astronaut.

In een van die gesprekken vertelde iemand hem dat Armstrong een voorliefde had voor de theremin, een elektronisch muziekinstrument.

Ryan Gosling vertelde dat aan regisseur Damien Chazelle en componist Justin Hurwitz. Hurwitz besloot daarop een theremin te gebruiken voor de filmmuziek van First Man.

Meer over