Five days inside

Geraldine Kemper ontmoet jonge mensen met dementie in Five Days Inside

RTL 5 - woensdag 6 september om 20:32

© Videoland
Geraldine Kemper gaat in deze aflevering van Five Days Inside intern bij de Bosweg in Nijmegen. Dit is een woonlocatie voor jonge mensen met dementie. Kemper leert daar Elly en Manon kennen, bij wie het jaren duurde voordat ze de juiste diagnose kregen.

In Nederland hebben naar schatting vijftienduizend mensen onder de 65 jaar dementie. Familie en vrienden merken vaak wel op dat er iets mis is door verandering in gedrag: opeens zijn huishoudelijke taken een probleem of begint iemand anders te praten. Aan dementie wordt niet vaak gedacht.

Five Days Inside

Dat was het geval bij Elly. Een burn-out leek de oorzaak te zijn van haar klachten, pas jaren later kreeg ze de werkelijke diagnose. Elly is een van de bewoners van de Bosweg, een woonlocatie in Nijmegen waar relatief jonge mensen met dementie terechtkunnen.

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper gaat hier in Five days inside intern en leert ook Manon kennen. Ook bij haar duurde het jaren voordat dementie werd vastgesteld. En net zoals bij Elly is de impact op haar gezinsleven enorm.

Meer over