Five days inside

Geraldine Kemper gaat Five Days Inside in Oranje Huis Moviera

RTL 5 - woensdag 7 september om 20:31

© RTL
Geraldine Kemper gaat in deze aflevering van Five Days Inside een weekje intern bij het Oranje Huis Moviera, een opvanglocatie voor slachtoffers van huiselijk geweld. Ondanks de veilige omgeving zijn de bewoners zo getraumatiseerd dat ze doodsangsten uitstaan.

Geraldine Kemper is in deze aflevering van Five Days Inside in het Oranje Huis Moviera, een opvanglocatie voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Five Days Inside

Kemper loopt een kleine week mee en maakt kennis met zowel begeleiders als bewoners. Ze hoort hun verhalen en hoort wat de impact is van geweld in je eigen huis. Het gros van de cliënten kampt met posttraumatische stress en angststoornissen. Zelfs in een bewust veilig ingerichte omgeving als het Oranje Huis staan ze met regelmaat doodsangsten uit.

Geraldine Kemper

Kemper heeft enige ervaring met programma's rond dit zware onderwerp. In 2020 tekende de presentatrice voor de documentaireserie Geraldine en de `vrouwen, waarin zes vrouwen die te maken kregen met seksueel geweld samen op reis gingen om hun PTSS te leren bedwingen.

Meer over