Five days inside

Geraldine Kemper gaat Five Days Inside in een verslavingskliniek

RTL 5 - woensdag 21 september om 20:30

© RTL
Geraldine Kemper verblijft in deze aflevering van Five Days Inside vijf dagen bij een afkickkliniek in Den Haag. Ze volgt er Saya, een 24-jarige vrouw die verslaafd is aan kalmeringsmiddelen. Kemper is onder meer aanwezig bij groepstherapiesessies.

Bij ernstige angststoornissen en slaapproblemen kan de huisarts een middel voorschrijven. Vaak zijn dat benzodiazepines of kortweg benzo’s. Deze groep medicijnen onderdrukt de klachten. Ze hebben een bedwelmend effect en maken slaperig.

Five Days Inside

Je kunt benzo’s alleen op doktersrecept krijgen bij psychische klachten, maar sommige gebruikers nemen ze ook gewoon in voor het ontspannende effect. Alleen is het zeer verslavend en kan het je leven gaan beheersen, zoals bij de 24-jarige Saya. Zij kon niet meer normaal functioneren en is daarom opgenomen in de Brijder verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek in Den Haag.

Geraldine kemper

Geraldine Kemper gaat voor Five days inside intern bij de afkickkliniek en volgt Saya tijdens haar confronterende groepstherapieën.

Meer over