Five Feet Apart

Cole Sprouse en Haley Lu Richardson mogen elkaar echt niet aanraken in Five Feet Apart

Viaplay TV - dinsdag 13 februari om 20:30

© Alfonso Bresciani
Hoe zou liefde voelen als je elkaar niet mag aanraken? Twee tieners met taaislijmziekte worstelen in Five Feet Apart met infectiegevaar en de liefde.

Tussen 2012 en 2019 maakte Justin Baldoni My last days, een programma waarin hij over het leven sprak met ongeneeslijk zieke, maar optimistische jonge mensen. In een aflevering ontmoette hij een jonge vrouw met taaislijmziekte.

Five Feet Apart

Haar verhaal diende als inspiratie voor Baldoni’s regiedebuut. In het ziekenhuis ontmoet taaislijmpatiënt Stella (Haley Lu Richardson) lotgenoot Will (Cole Sprouse).

Na een stroef begin groeien ze naar elkaar toe. Het probleem in hun ontluikende liefde: vanwege besmettingsgevaar moeten ze altijd ruim anderhalve meter afstand houden. Zoenen, of elkaar zelfs maar aanraken, is dus uit den boze. Five Feet Apart is een typische romantische tienerfilm, maar gaat met thema’s als liefde, afstand, afscheid nemen, angst en – vooral – leven dieper dan de meeste genregenoten.

Claire Wineland

Haley Lu Richardson en Cole Sprouse werkte samen met taaislijmpatiënt Claire Wineland en haar stichting Claire's Place Foundation om de patiënten van de ziekte goed te representeren. Wineland overleed in september 2018 op 21-jarige leeftijd aan een zware beroerte na een longtransplantatie. Five Feet Apart is aan haar opgedragen.

Meer over