Flikken Maastricht

Laatste aflevering Flikken Maastricht is explosief

NPO 1 - vrijdag 19 maart om 20:35

© https://pers.avrotros.nl/beeldbank/
Bommenlegger Eddie blijkt nog een explosief te hebben geplaatst als wraakactie op de mannen die zijn familie hebben vermoord. Eva en Wolfs ontdekken dat hun collega Donna Martina op intieme wijze betrokken is bij de zaak.
De gewiekste bommenlegger Eddie (Tygo Gernandt) domineert de slotaflevering van het vijftiende Flikken Maastricht-seizoen. De meestercrimineel houdt Eva (Angela Schijf) en Wolfs (Victor Reinier) nog altijd bezig door hen te laten zoeken naar een meisje dat gevangen zit met een van zijn tikkende tijdbommen. Daardoor zien de rechercheurs bijna Eddies ware doelwit over het hoofd. Hij heeft nog een laatste explosief en dat lijkt bedoeld voor de criminelen die zijn familie hebben vermoord. Niet geheel toevallig staan deze moordenaars momenteel terecht in het Paleis van Justitie in Maastricht. Om de zaak nog complexer te maken blijkt hun collega Donna (Joy Wielkens) niet helemaal eerlijk te zijn geweest over haar betrokkenheid bij de dood van Eddies familie.

Tygo de boef

Eva en Wolfs sluiten het vijftiende seizoen van de misdaadreeks af met een ouderwetse boef. Na meerdere seizoenen te hebben gestreden tegen het ongrijpbare misdaadsyndicaat Virtus et Justitia, zijn Eddie en zijn explosieven een bijna welkome afwisseling voor het politieduo. Fans van Flikken Maastricht weten wellicht nog dat Tygo al in 2011 een gastrolletje had in de serie. Toen dook hij op als bewoner van een zorgboerderij waar een moord plaatsvond. Een kolfje naar de hand van een veelzijdig acteur als Tygo, die met hetzelfde gemak een politieman speelde in series als Baantjer en Dokter Tinus.

Meer over