Flikken Maastricht

Van vlammenzee en vrouwenhandel

NPO 1 - vrijdag 8 januari om 20:35

© één
Eva dreigt samen met een groep vrouwen te verdwijnen naar het Midden-Oosten terwijl Wolfs probeert te ontkomen uit het brandende pand van Lies DeWulf. Hun collega's kampen nog met de computerhack op het politiebureau.

Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht start met de ontknoping van twee cliffhangers. In het slot van de vorige reeks waren zowel Eva (Angela Schijf) als Wolfs (Victor Reinier) hun leven niet zeker. Grote boosdoener is Lies DeWulf (Marieke Dilles). Ze begon op de achtergrond als rechterhand van Louis Daerden, het gevallen kopstuk van Virtus et Justitia, de criminele organisatie die het leven van de dienders al twee seizoenen zuur maakt.

Eva als slaaf

Virtus houdt zich onder meer bezig met vrouwenhandel en Lies leek bereid de politie te helpen. Het tegendeel was waar: ze legde hun computersysteem lam, liet Wolfs achter in een brandend huis en zette Eva met andere vrouwen op transport naar het Midden-Oosten waar ze als slaaf moeten werken. Hoe komen ze hier uit?

Mijlpaal

Niet veel series lukt het om vijftien seizoenen vol te maken, maar Flikken Maastricht klaarde de klus met gemak. Afgelopen maart vierden cast en crew de 150e aflevering. Dit seizoen komen er sowieso elf nieuwe bij en als het aan Angela Schijf ligt, gaan ze nog wel even door: "Ik heb weleens eerder gezegd dat ik niet zo van de kortstondige affaires ben, maar eerder van de lange verbintenis en een goed huwelijk." En bij een huwelijk horen ook ringen, ter ere van de 150e aflevering kregen alle hoofdrolspelers afgelopen januari hun eigen Gouden Televizier-Ring, de publieksprijs die de serie in 2014 won.

Meer over