Flikken Rotterdam

Nepbeelden leiden tot echte problemen in Flikken Rotterdam

NPO 1 - vrijdag 23 september om 20:34

© Ruud Baan
Net als een rechter een corrupte ambtenaar dreigt te veroordelen, duikt een merkwaardige sekstape van haar dochter op. Koshi weet zich in deze uitzending van Flikken Rotterdam op wonderlijke wijze op te werken in de criminele organisatie van de familie Visser.

Het is tegenwoordig kinderspel om foto's en videobeelden digitaal te manipuleren, bijvoorbeeld om mensen zo in diskrediet te brengen. In Flikken Rotterdam is te zien wat de gevolgen kunnen zijn van deze deepfake technologie. Een vooraanstaande rechter schrikt als ze een seksfilmpje onder ogen krijgt met haar dochter in de hoofdrol. Het is duidelijk dat iemand haar chanteert, mogelijk omdat ze op het punt staat een corrupte ambtenaar te veroordelen.

Anneke Sluiters

De Rotterdamse politie komt in actie en voor nieuwkomer Carolien Verbeek (Anneke Sluiters) is de zaak een leermoment. Als zijinstromer met een financiële achtergrond heeft ze nog maar weinig ervaring met deze ingewikkelde materie. De rechter weet zeker dat de beelden vals zijn. Maar hoe bewijs je dat?

Meer over