Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam op het spoor van een louche testkliniek

NPO 1 - vrijdag 10 september om 20:35

© https://pers.avrotros.nl/beeldbank/
Na een schokkende nieuwe aanslag komen de rechercheurs van Flikken Rotterdam op het spoor van een louche testkliniek die nieuwe geneesmiddelen uitprobeert op jonge proefpersonen. In sommige gevallen had dat een dramatische afloop.

De corona-epidemie heeft Flikken Rotterdam ernstig vertraagd, maar was ook een grote inspiratiebron voor de verhaallijn van het vijfde seizoen. Een winstgevend geneesmiddel tegen een nieuwe pandemie speelt namelijk een belangrijke rol in een reeks moorden, die vorige week begon met de aanslag op een laboratorium. De enige overlevende laborant is overgebracht naar een safehouse, maar blijkt minder veilig dan gedacht. Een nieuwe aanslag leidt de agenten naar een schimmige testkliniek voor geneesmiddelen, die jonge mensen als proefpersoon gebruikt.

Ongerust over Dries

Ondertussen groeit de ongerustheid over agent Dries (Mark van Eeuwen, foto), die onaanvaardbare risico's neemt. Collega Esther (Maartje van de Wetering) vermoedt dat hij veel te optimistisch is over zijn revalidatieproces.

Meer over