Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing vertrekt naar Santa Maria

NPO 1 - donderdag 7 april om 20:34

© Bindinc
Deze week in Floortje naar het Einde van de Wereld ontmoet Floortje Dessing het Frans-Portugese stel Rita en Yannis op het eiland Santa Maria. Ze wonen met hun twee kinderen zo’n 1400 kilometer van het Portugese vasteland, in een droomhuis dat ooit een oude schuur was.

Om een verre uithoek te vinden hoeft Floortje Dessing niet altijd naar de andere kant van de wereld. Ze blijft deze keer zelfs binnen Europa voor haar bezoek aan het Frans-Portugese stel Rita en Yannis.

Floortje naar het Einde van de Wereld

Zij wonen met hun twee kinderen op Santa Maria, een eiland midden in de Atlantische Oceaan en onderdeel van Portugal. Het leven is er goed voor het gezin, dat een oude schuur heeft omgebouwd tot droomhuis. Rita heeft een werkschema waar sommigen een moord voor zouden doen: ze werkt elke zes weken drie dagen als orthodontist op een naburig eiland.

Dessing ontmoet ook Rita’s vriendin Jasmine. Zij doet onderzoek naar walvissen in de Azoren, de eilandengroep waartoe Santa Maria behoort. Onderzoeksmateriaal genoeg: er zwemmen meer dan twintig soorten rond.

Meer over