Zus met corona deelt verhaal

Floortje Dessing zoekt naar optimisme in coronacrisis

NPO 1 - donderdag 2 april om 21:30

© BNNVARA
Floortje Dessing blijft in dit nieuwe programma voor de verandering eens dichter bij huis. Ze kan ook niet anders, net als de rest van Nederland, en dat inspireerde haar tot het opzoeken van mensen die er in deze barre tijden het beste van maken.
Daar waar we kortgeleden nog in sneltreinvaart leefden is het land nu tot stilstand gekomen. De grenzen zijn dicht en de straten zijn leeg. Behalve de hulpverleners en andere mensen in vitale beroepen die keihard aan het werk zijn, zitten we thuis, afgezonderd van vrienden en familie. Het leek Floortje Dessing mooi om in deze barre tijden de tijdgeest van nu te voorzien van optimisme en inspiratie.

Veerkracht

In Floortje blijft hier zoekt ze naar inspirerende verhalen over veerkracht en zelfredzaamheid. Welke mindset past bij deze nieuwe werkelijkheid? Welke kwaliteiten, die nodig zijn om deze crisis te lijf te gaan, kunnen we in onszelf vinden? Hebben we die van nature nog in ons? Floortje gaat op zoek naar antwoorden in de overtuiging dat we veel meer kunnen dan we soms zelf denken.

Zus met corona

Floortje gaat onder meer op stap met schaapherder Riaan Strijdom, die alles weet van alleen zijn, maar ook van het belang van de natuur om je heen. Naar wildplukker Edwin Florès, die laat zien dat je uit de wilde natuur voedsel kan halen. En via Skype spreekt Floortje haar zus die stewardess is en het coronavirus heeft. Ze zit in thuisquarantaine en deelt met Floortje haar verhaal.

Meer over