Floortje gaat mee

Floortje Dessing en Jasper Doest gaan op landmijnenjacht in Floortje Gaat Mee

NPO 1 - donderdag 9 maart om 20:34

© BNNVARA
In Iraaks-Koerdistan liggen nog veel landmijnen die niet onschadelijk zijn gemaakt. Floortje Dessing en Jasper Doest gaan in deze aflevering van Floortje Gaat Mee mee met een speciaal opgeleid team dat speurhonden inzet om de landmijnen op te sporen.

Floortje Dessing en fotograaf Jasper Doest reizen samen de wereld over om te ontdekken hoe mens en dier samenleven. Na een verblijf in Turkije is Iraaks-Koerdistan het volgende doel.

Iraaks-Koerdistan

Dit bergachtige grensgebied was in de jaren tachtig van strategisch belang tijdens de oorlog tussen Irak en Iran. Toenmalig president van Irak, Saddam Hoessein, liet er vele landmijnen plaatsen om te voorkomen dat Iran zijn land binnen zou vallen. Ruim drie decennia na de oorlog zijn nog altijd veel landmijnen niet onschadelijk gemaakt.

Floortje Gaat Mee

Grote delen van het grensgebied zijn door het ontploffingsgevaar nauwelijks begaanbaar, tenzij je met een Koerdische gids op pad gaat. Dessing en Doest gaan mee met een speciaal opgeleid team dat speurhonden inzet om de landmijnen op te sporen.

Meer over