Floortje terug naar het einde van de wereld

Floortje keert terug

NPO 1 - donderdag 20 februari om 21:25

© BNNVARA
Floortje Dessing keert terug naar verre uithoeken in de wereld, waar ze mensen uit eerdere uitzendingen opnieuw opzoekt. Als eerste gaat ze naar Nepal, waar ze in 2016 Maggie ontmoette. Die had daar een weeshuis opgezet.

Zeven seizoenen reisde Floortje Dessing al naar afgelegen uithoeken over de hele wereld, waar ze mensen opzocht die daar een bestaan hadden opgebouwd. In Floortje terug naar het einde van de wereld zoekt ze een paar van die mensen opnieuw op, om te zien hoe het hen inmiddels is vergaan. Ze hebben soms moeilijke keuzes moeten maken en Floortje brengt in beeld op welke kruispunten ze terecht zijn gekomen.

Maggie Doyne

Haar eerste reis brengt haar naar Nepal, waar ze in 2016 kennismaakte met Maggie Doyne die daar een weeshuis had opgezet. Hoe gaat het nu met haar? "Mede met het geld dat kijkers na de uitzending doneerden, kon zij de groenste school in Azië openen", vertelt Floortje. "Wij mochten bij de opening zijn. Ik vond het prachtig om naar die mooie plek terug te gaan.”

Nieuwsgierig

Een van de redenen dat Floortje voor deze reeks teruggaat naar mensen die ze eerder bezocht, is dat de kijkers nieuwsgierig waren naar hoe het sommige mensen was vergaan. "Vooral over Maggie kregen we veel vragen", zegt de presentatrice. "Ik denk omdat het zo’n aangrijpend verhaal was. Zij had eigenhandig een kind gered, dat een maand na de uitzending overleed. Dat heeft indruk gemaakt op de kijkers. En veel van hen zijn haar altijd blijven volgen. Haar grootste fanbase komt uit Nederland."

In andere afleveringen gaat Floortje terug naar Jemen, Sint-Helena, Nieuw-Zeeland, Palmerston en Canada.

Meer Floortje naar het einde van de wereld? Kijk hier het interview met Floortje bij De Wereld Draait Door terug.

Meer over