Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing reist af naar Manon in Afrika

NPO 1 - donderdag 21 april om 20:34

© BNNVARA
Een aantal jaar geleden werd de Rotterdamse Manon verliefd op een stamhoofd van de Masai-gemeenschap. Inmiddels woont ze met deze Sankale samen in de Keniaanse wildernis. Floortje Dessing zoekt de twee in deze aflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld op.

Manon was al tientallen keren in Afrika geweest, maar was nooit van plan om zich daar te vestigen. Totdat de Rotterdamse een aantal jaar geleden de Masai-gemeenschap bezocht en verliefd werd op stamhoofd Sankale.

Floortje Dessing

In Floortje naar het Einde van de Wereld reist Floortje Dessing naar de wildernis in Kenia, waar de twee een eenvoudig bestaan hebben bij de Masai. Via zonnepanelen hebben ze net genoeg elektriciteit, en dat is wel nodig. Manon en Sankale runnen een reisorganisatie waarmee ze programma's voor toeristen samenstellen.

Het jachtige bestaan in Nederland mist Manon niet. Ze viel dan ook voor Sankale's levensinstelling die kenmerkend is voor de Masai: besteed alleen aandacht aan wat er die dag moet gebeuren en neem voldoende tijd om op te laden.

Meer over