Floortje naar het einde van de wereld

Leven op een kampeervlot in herhaling Floortje naar het Einde van de Wereld

NPO 1 - zondag 26 juni om 20:24

Floortje Dessing stapt in deze herhaling van Floortje naar het Einde van de Wereld voor enkele dagen aan boord van het kampeervlot dat Oostenrijker Jojo bouwde in Zweden. Hij kan overal naartoe en gewoon op zijn laptop zijn werk blijven doen. De tocht gaat door de regio Dalsland.

Digitale nomaden heten ze, de mensen die op hun laptop vanaf elke plek op de wereld kunnen werken. Een van hen is Oostenrijker Jojo, die televisieprogramma’s monteert. Hij leeft al drie jaar in de Zweedse wildernis, waarvandaan hij zijn werk prima kan doen. In eerste instantie woonde Jojo in een tent op het vasteland. Inmiddels staat die tent op een zelfgebouwd vlot, compleet met zonnepanelen, waarop de avontuurlijke Oostenrijker rondvaart.

Floortje Dessing

In deze herhaling van Floortje naar het Einde van de Wereld brengt Floortje Dessing een bezoek aan Jojo en zijn vriendin Norah, die regelmatig met hem mee reist. Zij is er ook bij als Dessing aan boord stapt van het vlot. De drie varen enkele dagen door de Zweedse regio Dalsland, waarin ook het 250 kilometer lange Dalslandkanaal ligt.

Floortje naar het Einde van de Wereld

Jojo’s avonturen zijn onder meer te volgen op Instagram. Daar nam hij zijn volgers ook mee bij de bouw van zijn vlot. Volgens Jojo heeft hij met zijn mobiele huis een nieuw niveau van vrijheid bereikt. En dat is anders dan het leven in een camper, schrijft hij bij een van zijn foto’s. ‘We hoeven geen wegen te gebruiken, we hoeven niet snel te gaan, we hoeven geen anderen tegen te komen. En als we een mooie baai vinden, kunnen we daar gewoon zo lang blijven als we willen.’ Jojo is ook actief op YouTube. Liefhebbers van de Scandinavische natuur kunnen op ‘MyNorthernStory’ hun hart ophalen bij zijn video’s.

Meer over