Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing reist met gevaar voor eigen leven naar Guinee

NPO 1 - zondag 11 september om 22:19

© BNNVARA
Floortje reist in Floortje naar het Einde van de Wereld met gevaar voor eigen leven naar het West-Afrikaanse land Guinee. De Franse dierenarts Christelle Collin woont daar in een lemen hut, waar zij een opvangcentrum voor chimpansees heeft. Wat drijft haar?

Malaria, ebola en armoede: het West-Afrikaanse land Guinee nodigde niet uit tot het maken van een reis. Toch ging Floortje Dessing erheen voor Floortje naar het Einde van de Wereld.

Guinee

Met gevaar voor eigen leven bezoekt Floortje de Franse dierenarts Christelle Collin. Ze woont in een lemen hut en heeft een opvangcentrum voor chimpansees in het leven geroepen. Floortje gaat ernaartoe om te vragen waarom Christelle in een arm land met zo weinig voorzieningen wil wonen. Een paar jaar geleden was er zelfs nog een uitbraak van het ebolavirus.

Floortje Dessing

Het is niet de eerste keer dat Floortje risico's loopt tijdens een van haar reizen. In 2012 werd ze getroffen door knokkelkoorts en twee jaar later bleek ze een tekenvirus en hersenvliesontsteking te hebben opgelopen in Iran.

Meer over