Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing gaat te paard naar Patagonië

NPO 1 - donderdag 24 maart om 20:34

© BNNVARA
Floortje Dessing is in Floortje naar het Einde van de Wereld in Argentinië bij de Amerikaanse familie Carrithers. Veertig jaar geleden verloor de nu 74-jarige pater familias zijn hart aan een oude boerderij, omgeven door de ruige natuur van Noord-Patagonië.

Wie de boerderij van de familie Carrithers wil bezoeken, moet er heel wat voor overhebben. Die ligt een vier uur lange tocht per paard van de bewoonde wereld. Floortje Dessing is in Floortje naar het Einde van de Wereld te gast bij de Amerikanen.

Zelfvoorzienend

Veertig jaar geleden verpandde de nu 74-jarige pater familias Ashley zijn hart aan een oude ranch, omgeven door de ruige natuur van Noord-Patagonië. Aangezien de vee- en paardenboerderij behoorlijk afgelegen ligt, leeft de familie voor het grootste deel zelfvoorzienend. Ze kweken voedsel in een biologische tuin, wekken elektriciteit op uit stromend water, en het vlees komt van hun vee. Bezoekers zijn welkom op de Ranquilco-ranch. Als het weer goed is, ontvangen de Carrithers visfanaten en paardenliefhebbers.

Liefde

Het bezoek leverde Ashley een leuk zakcentje én een relatie op. De Canadese Jennifer kwam in 2018 naar Ranquilco en werd verliefd op de oogverblindende Argentijnse natuur én de eigenaar. Inmiddels zijn ze alweer vier jaar samen. Floortje komt erachter dat haar gastheer een markante man is vol verhalen. Hij woonde eerder in een hippiecommune, leefde twee jaar op een boot als kreeftenvisser en de ranch heeft hij te danken aan zijn schatrijke eerste vrouw. Na hun scheiding kreeg hij van haar zijn Patagonische paradijs vol regenboogforellen. Een plek waar deze natuurliefhebber zich helemaal thuis voelt.

Meer over