Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing reist af naar het primitieve Papoea-Nieuw-Guinea

NPO 1 - zondag 7 augustus om 20:24

Floortje reist in deze herhaling van Floortje naar het Einde van de Wereld naar het afgelegen plaatsje Kikori in Papoea-Nieuw-Guinea. Onder primitieve omstandigheden proberen arts Floris van den Berg en zijn vriendin Jorieke mensen hier in het ziekenhuis medische hulp te bieden.

Arts Floris van den Berg woont samen met zijn vriendin Jorieke in Papoea-Nieuw-Guinea. De twee werken hier in het ziekenhuis van het afgelegen plaatsje Kikori. In Floortje naar het Einde van de Wereld laten ze zien hoe ze onder primitieve omstandigheden proberen om mensen medische hulp te bieden.

Floortje naar het Einde van de Wereld

Voor Van den Berg is dit niet zijn eerste avontuur. Met een team expeditieleden verbleef hij tien maanden in volledig isolement op de Zuidpool. Hier onderzocht hij wat dit isolement - in combinatie met een temperatuur van -80 graden Celcius en de afwezigheid van zon - met de groep deed. Hoe anders is het in de klamme hitte van Papoea-Nieuw-Guinea. Op zijn blog Wanderlustdoc.com schrijft Van den Berg hoe hij zijn aankomst in het land heeft ervaren. (HH)

Meer over