Floortje naar het einde van de wereld

Floortje omringt zich door olifanten in slotaflevering Floortje naar het Einde van de Wereld

NPO 1 - donderdag 30 november om 20:33

© BNNVARA
In Thailand is de uitbuiting van olifanten nog altijd aan de orde van de dag. Floortje Dessing bezoekt in deze slotaflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld een opvang in het bergdorpje Ban Na Klang. Daar verzorgen de Noord-Ierse Kerri en haar man Sombat de dieren liefdevol.

Vroeger was een reis naar Thailand niet compleet zonder een ritje op de rug van een olifant. Inmiddels weten de meeste mensen wel dat dit soort toeristische attracties verre van diervriendelijk zijn. De olifanten worden mishandeld, lijden aan rugklachten en ervaren veel stress. Toch buit de Thaise toeristensector de imposante wezens nog altijd uit.

Olifantenopvang

Gelukkig zijn er ook mensen die wel het beste voor hebben met deze dieren. In een nieuwe aflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld bezoekt Floortje Dessing het bergdorp Ban Na Klang in het noorden van het land. Daar runnen de Noord-Ierse Kerri en haar man Sombat een kleinschalige opvang voor olifanten. Het echtpaar zorgt zo ook voor werkgelegenheid in het afgelegen dorpje vlak bij de grens met Myanmar.

Wanneer is Floortje naar het Einde van de Wereld op televisie te zien?

De slotaflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld is op 6 december vanaf 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over