Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing gaat weer op pad in nieuw seizoen Floortje naar het Einde van de Wereld

NPO 1 - donderdag 26 oktober om 20:34

© BNNVARA
Floortje Dessing bezoekt in deze eerste aflevering van een nieuw seizoen Floortje naar het Einde van de Wereld een dorpje bij een natuurpark in Zimbabwe waar Brent Stapelkamp woont. Hij en zijn gezin leven tussen de lokale bevolking en willen van ze leren.

Floortje Dessing bezoekt in een klein dorpje bij een natuurpark in Zimbabwe Brent Stapelkamp die met zijn gezin tussen de lokale bevolking woont. Zijn vrouw Laurie heeft met blote handen hun huis van aarde gebouwd. Hun zoon Oliver moet elke dag een uur naar school lopen en spreekt inmiddels de lokale taal vloeiend.

Brent Stapelkamp

Stapelkamp is natuurfotograaf en leeuwenonderzoeker en heeft met zijn gezin bewust voor dit leven gekozen. Hij benaderde de traditionele leider en vroeg hem of ze deel mochten uitmaken van de lokale gemeenschap. Ze hopen van hun buren te leren en willen het goede voorbeeld geven in een duurzame manier van leven. Dessing draait in deze eerste aflevering van een nieuwe reeks Floortje naar het Einde van de Wereld een paar dagen mee de familie.

Wanneer is Floortje naar het Einde van de Wereld op televisie te zien?

Floortje naar het Einde van de Wereld is vanaf 26 oktober iedere donderdag om 20:35 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over