Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing luistert naar het 'sprookje' van Elena in Floortje naar het Einde van de Wereld

NPO 1 - donderdag 9 november om 20:35

© BNNVARA
Voormalig VN-medewerker Elena was jarenlang de enige bewoner van een eiland aan de Noorse kust. Toch ontmoette zij daar de man van haar dromen. In deze aflevering van Floortje naar het Einde van de Wereld praat het koppel met Floortje Dessing over het leven binnen de poolcirkel.

Het fraaie Noorwegen vormt vanavond het decor van Floortje naar het Einde van de Wereld.

Noorwegen

Daar bezoekt Floortje Dessing Elena. Na een carrière als VN-medewerker op de Westelijke Jordaanoever gooide zij het roer om. Elena verruilde de hectiek van het Midden-Oosten voor de serene stilte van Litløya (wat letterlijk ‘klein eiland’ betekent). Zij was veertien jaar lang de enige inwoner van dit eiland. Totdat enkele jaren geleden een klusjesman verscheen op wie Elena smoorverliefd werd…

Floortje Dessing

Het is moeilijk voor te stellen, maar ook Dessing droomt wel eens van een heel ander leven. “Als ik het over kon doen, zou ik een biologiestudie doen en me focussen op één diersoort. Dat lijkt me fantastisch”, vertelde ze in het reismagazine Columbus Travel.

Wanneer is Floortje naar het Einde van de Wereld op televisie te zien?

Floortje naar het Einde van de Wereld is vanaf 26 oktober iedere donderdag om 20:35 uur te zien bij BNNVARA op NPO1. Deze aflevering volgt op 9 november 2023.

Meer over