Flushed Away

Hugh Jackman is een verwende rat

Com. Centr. - zaterdag 25 juli om 20:00

© © DREAMWORKS ANIMATION LLC AND AARDMAN ANIMATIONS LTD. FLUSHED AWAY TM DREAMWORKS ANIMATION LLC. ALL RIGHTS RESERVED.
In Flushed Away wordt de verwende rat Roddy door het toilet van zijn penthouse in Kensington gespoeld. Hij komt in het riool terecht.

Roddy is de meest verwende huisrat ter wereld. Bij zijn mensengezin in de sjieke Londense wijk Kensington leidt hij een waar luizenleventje.

Flushed Away

Aan de heerlijke rust in dat prachtige penthouse komt een eind als rioolrat Sid ineens opduikt. Sterker nog: Sid spoelt Roddy pardoes door de plee!

Zo komt Roddy in Flushed Away in het riool van Londen terecht. Daar ontdekt hij een hele nieuwe wereld vol stinkende soortgenoten.

Roddy moet niks hebben van de bewoners van Ratropolis. Hij wil zo snel mogelijk terug naar huis.

De slimme rat Rita wil hem wel een handje helpen, maar daar moet Roddy dan wel voor betalen. Hun reis door het riool is allesbehalve simpel: naast stroomversnellingen en viezigheid hebben ze ook nog te maken met een wraakzuchtige pad.

Animatie

Flushed Away komt uit de koker van de Britse animatiestudio Aardman Animations. Voor Aardman is het een bijzondere film: nooit eerder maakte de studio een volledig met de computer geanimeerde film.

Eerdere Aardman-films als Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit en Chicken Run zijn klei-animaties.

Voor de stemmen van de dieren trok Aardman een blik bekende acteurs open. Hugh Jackman speelt de verwende rat Roddy.

Kate Winslet is de slimme Rita en Ian McKellen speelt de wraakzuchtige pad. De Franse acteur Jean Reno (die van Léon) is zijn Franse maatje Le Frog.

Meer over