Formule 1: GP van Mexico

Max Verstappen en Lewis Hamilton starten strijd in Mexico

Ziggo Sport - zaterdag 6 november om 20:15

© Robyn Beck / AFP
De gelukssokken, -truien en -onderbroeken kunnen weer uit de kast, want Max Verstappen racet dit weekend tijdens de GP van Mexico. De grote vraag die speelt onder de vele fans: Weet de Nederlander zijn voorsprong op Lewis Hamilton ook deze week te behouden?

Voordat Max Verstappen en Lewis Hamilton echt tegen elkaar gaan strijden voor de felbegeerde punten, staat op deze zaterdag eerst de kwalificatie op de planning. Dit doen ze op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-stad.

Na een jaar van afwezigheid vanwege corona staat dit circuit weer als vanouds op de gevulde Formule 1-agenda, en dat kan nog weleens goed uitpakken voor Max.

GP van Mexico

De Nederlander koestert namelijk goede herinneringen aan het circuit in Mexico na zijn overwinningen in 2017 en 2018. En dat is niet zonder reden. Zijn Honda-motor doet het immers erg goed op hoogte, zo'n 2300 meter om wel te verstaan. 

Toch was van dat succes in 2019 weinig te merken toen Lewis Hamilton de winst pakte. De Brit profiteerde toen van de gridstraf van Verstappen en van zijn lekke band. Neemt Max dit jaar keihard revanche? 

Je ziet de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico zaterdag 6 november om 21:00 uur (Nederlandse tijd) op Ziggo Sport. De voorbeschouwing begint om 20:15 uur.  

Meer over