Formule 1: GP van Mexico

Max Verstappen racet verder in Mexico

Ziggo Old - zondag 7 november om 18:45

© pixabay.com
Max Verstappen is op jacht naar zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Met nog maar vijf races te gaan staat hij twaalf punten voor op de nummer 2 Lewis Hamilton. Kan onze held de voorsprong in Mexico uitbouwen?

Met het daverende succes tijdens de GP van Amerika nog op het netvlies hoopt Max Verstappen opnieuw te scoren in de GP van Mexico. Aan dit circuit bewaart de in België geboren Nederlander veel goede herinneringen na zijn overwinningen in 2017 en 2018.

In 2019 was Lewis Hamilton de snelste, dus de kansen liggen open voor zowel de Brit, de Nederlander als hun concurrenten.

Tom Coronel: Maxico

Tom Coronel had er in de week voor de wedstrijd al alle vertrouwen in, zo liet hij weten in een interview met Racingnews365. "Ja, hoor Mexico wordt weer Maxico."

"Aantal redenen: Max heeft al twee keer gewonnen en we weten dat Red Bull daar altijd heel erg snel is. De Honda-motor doet het daar erg goed op hoogte, 2300 meter. En nu is er natuurlijk niemand meer op gebrand dan Max en Red Bull om die overwinning te pakken en dat gat van 12 punten net even een lift te geven." 

Valtteri Bottas op poleposition

Maar helaas: op zaterdag bleken de bolide's van Mercedes sneller te zijn dan gedacht. Toch een tegenvaller voor Max Verstappen, die met zijn Red Bull aanvankelijk de beste papieren leek te hebben, maar nu vanaf de derde positie start. 

Valtteri Bottas klokte tegen de verwachtingen in met zijn Mercedes de snelste tijd in de kwalificatie en start vandaag op poleposition. Teamgenoot Lewis Hamilton, die Max in de nek hijgt in de stijd om de wereldtitel, start als tweede.

Meer over