Formule 1: GP van Qatar

Max Verstappen krijgt het moeilijk in Qatar

Ziggo Sport - zondag 21 november om 13:45

© Plurimedia / shutterstock

Voor het eerst slaat het Formule 1-circus de tenten op in woestijnstaat Qatar. Het circuit is bochtig, iets waar Max Verstappen goed mee uit de voeten kan. Toch was grote concurrent Lewis Hamilton zaterdag veruit de snelste tijdens de kwalificaties. En heeft Max te dealen met een gridstraf van maar liefst vijf plekken.

Voor de laatste drie races van het seizoen is het Formule 1-circus neergestreken in het Midden-Oosten. De eerste is meteen een primeur, want nooit eerder werd er op het Losail International Circuit in Qatar een Formule 1-wedstrijd gereden. 

Bochtig circuit van Losail

Dit weekend kunnen de coureurs kennismaken met de nieuwe baan. Losail is een bochtig circuit, iets waar Max Verstappen over het algemeen prima mee uit de voeten kan. Helaas komt zijn Red Bull-bolide snelheid tekort.

Lewis Hamilton op pole

Want wat bleek tijdens de kwalificaties op zaterdag? Hamilton was razendsnel, zelfs oppermachtig. Daarom start de zevenvoudig wereldkampioen vandaag weer op poleposition, voor de 102de keer in zijn magistrale loopbaan.

Max Verstappen op twee

Max Verstappen, die nog altijd bovenaan staat in de strijd om het kampioenschap, kon tijdens de kwalificaties niet tippen aan Hamilton. Gelukkig lukte het wel om Valtteri Bottas voor te blijven, zodat Max als tweede zou mogen starten, en Bottas als derde. Zou je denken.

Update: gridstraf voor Max

Het loopt vandaag toch anders. Omdat Max tijdens de kwalificaties op zaterdag een dubbele gele vlag heeft genegeerd, een teken om snelheid te minderen (Pierre Gasly had een lekke band en reed langzaam), moest hij zich op zondag verantwoorden.

Het mocht alleen niet baten: onze koploper in het WK-klassement kreeg een gridstraf van maar liefst vijf plaatsen. Hij zal nu dus starten als zevende. De GP van Qatar wordt een hele zware race.

Ook Mercedes-coureur Valtteri Bottas moest zich verantwoorden. Alleen kreeg Bottas een gridstraf van drie plaatsen (want er werd slechts gezwaaid met een enkele gele vlag) en start als zesde. Dat is nu ineens een plaats vóór Max, in plaats van achter.

Weerbericht Formule 1 van Qatar

Het zal niemand verbazen, want Qatar is een woestijnstaat: het wordt een droge race. Daarnaast staan er geen zandstormen op het programma en daalt de temperatuur iets. Naar verwachting wordt het een aardige 25 graden. 

De uitzending begint om 13:45 uur, de race zelf start om 15:00 uur.

Meer over