Formule 1: GP van Abu Dhabi

Pakt Max Verstappen pole position tijdens de GP van Abu Dhabi?

Ziggo Old - zaterdag 11 december om 13:15

© ANP / Remko de Waal
Het eerste grote moment van dit weekend is aangebroken: de kwalificatie van de allerlaatste F1-race van dit seizoen. Weet Max Verstappen hier al een voorsprong te behalen op zijn concurrent Lewis Hamilton?

Eén ding is duidelijk: het wordt een bloedstollend spannend weekend voor zowel de coureurs als alle Formule 1-liefhebbers. Max Verstappen kan namelijk zomaar eens zijn allereerste Formule 1-seizoen winnen. Voordat het zover is, moet hij zich eerst nog door de kwalificatie heen worstelen.

Max Verstappen

En het spannendste van alles? Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan qua puntenaantal precies gelijk op. De titelstrijd wordt dus beslist tijdens de GP van Abu Dhabi, de laatste Grand Prix van dit jaar. Met één klein voordeeltje voor Max: als ze komende zondag beide uitvallen, is hij de winnaar. Hij heeft namelijk 9 GP's gewonnen tegenover de 8 van Hamilton

Tijdschema Abu Dhabi 2021

Wil je dit weekend niets missen? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle uitzendingen.

Zaterdag 11 december

  • 11.00 uur: vrije training 3
  • 13.15 uur: voorbeschouwing kwalificatie
  • 14.00 uur: kwalificatie

Zondag 12 december

  • 12.05 uur: voorbeschouwing race
  • 14.00 uur: race

Kijk gratis naar Formule 1

De laatste race van het seizoen is voor iedereen in Nederland gratis te bekijken. Een vroeg kerstcadeau van Ziggo Sport, die het seizoen eindigt met een echte knaller.

Van vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december zijn de vrije trainingen, de kwalificatie en de race van de Grand Prix van Abu Dhabi in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien. Voor klanten van Ziggo is dat op kanaal 14. Voor klanten van KPN is dat zender 233. Ook zijn dit weekend de andere Ziggo Sport Totaal-zenders op 234, 235 en 236 open voor iedereen.

Meer over