Formule 1: GP van Azerbeidzjan

Max Verstappen aast op revanche in Azerbeidzjan

Ziggo Sport - zondag 6 juni om 12:45

© pixabay.com
Max Verstappen mag dan de aanvoerder van de Formule 1-ranglijst zijn, hij en de Grand Prix van Azerbeidzjan hebben tot nu toe geen gelukkige relatie. De race werd sinds 2017 drie keer verreden in Bakoe, Verstappen moest twee keer voortijdig opgeven.

Max Verstappen heeft geen goede herinneringen aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Red Bull-coureur reed hem drie keer en haalde de eindstreep twee keer niet. De meest besproken race is de editie van 2018, die dramatisch verliep voor Red Bull. Verstappen en zijn toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo kwamen met elkaar in botsing, waarna ze allebei de strijd moesten staken. Daarmee was een rel geboren: uit alle hoeken was er kritiek op het onverantwoordelijk handelen van de coureurs.

Kaartje uit Bakoe

Een jaar later, tijdens de laatste editie, finishte Verstappen als vierde, ook geen resultaat om over naar huis te schrijven. Hopelijk kan hij dit jaar wel een vrolijk kaartje sturen vanaf het circuit van Bakoe, ruim 6 kilometer lang, met twintig bochten. 'Met de groeten van Max.'

Meer over