Formule 1: GP van België

Formule 1: Max Verstappen op 'pole' in België

Ziggo Old - zondag 29 augustus om 13:45

© Redbullmediahouse.com
Max Verstappen en Lewis Hamilton zetten vanmiddag hun strijd voort op het Belgische Circuit Spa-Francorchamps. Wie pakt de zege in Wallonië? Max start op poleposition!

Is het Circuit Spa-Francorchamps veilig of niet? Dat is de vraag die de afgelopen weken meerdere malen openlijk werd gesteld. Aanleiding is een recente crash in de GT3, waar vier coureurs bij betrokken waren.

Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi probeerde alle twijfels begin augustus meteen de kop in te drukken tegenover Motorsport.com: "Ik denk dat, zoals het nu is, het nog steeds veilig is vanuit een FIA-perspectief."

Verstappen vs Hamilton

De strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton gaat in ieder geval onverminderd door tijdens deze Grand Prix van België. Vorig jaar waren de twee kemphanen aan elkaar gewaagd: Hamilton won de race en Verstappen racete naar de derde plaats. 

Poleposition

Dit jaar is de uitgangspositie van Max fantastisch: na een natte kwalificatie staat hij op poleposition. Hamilton start met zijn Mercedes vanaf de derde plaats en George Russell begint in zijn Williams verrassend als tweede.

Meer over