Formule 1: GP van Brazilië

Max Verstappens missie: finishen vóór Lewis

Ziggo Sport - zondag 14 november om 16:45

© Pedro Pardo / AFP
Een week na de GP van Mexico staan de Formule 1-coureurs alweer aan de start in São Paulo voor de GP van Brazilië. Max Verstappen heeft mooie herinneringen aan het circuit: hij won er de laatste race. Toen startte hij van poleposition, vandaag vanaf de tweede positie.

De tweede race in een drieluik: een week na de GP van Mexico staan de coureurs uit de Formule 1 alweer aan de start in São Paulo voor de GP van Brazilië. Volgende week zijn ze alweer in Qatar.

Max Verstappen in Brazilië

Max Verstappen heeft goede herinneringen aan het circuit Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos. De laatste editie, in 2019, won hij vanaf poleposition.

En in 2016 reed hij hier de legendarische inhaalrace in de regen, waarbij hij van de zestiende positie opklom naar de derde plek. Max vestigde toen definitief zijn naam als supertalent door zijn auto na een enorme glijpartij op de baan te houden.

Lewis Hamilton is razendsnel

In de strijd om de WK-titel staat grote concurrent Lewis Hamilton op dit moment 21 punten achter op Max Verstappen. Op Interlagos start Hamilton vandaag met een flinke achterstand.

De Mercedes-coureur reed gisteren een perfecte sprintrace, maar moest helemaal achterin starten wegens een eerder opgelopen diskwalificatie vanwege een achtervleugel. Uiteindelijk werd Hamilton toch nog vijfde.

Omdat Hamilton ook nog een gridstraf van vijf plekken heeft, wegens een nieuwe verbrandingsmotor, zal hij vandaag vanaf de tiende plek starten.

Desondanks moet Max uitkijken en waarschijnlijk vechten voor zijn punten. Hamilton heeft op de rechte stukken laten zien dat zijn opgefriste Mercedes veruit de snelste op de baan is.

Bottas op poleposition

Max op zijn beurt reed gisteren een prima sprintrace en start vandaag als tweede. Mercedes-coureur Valtteri Bottas was sneller en start op poleposition.

Het weerbericht van Interlagos

Volgens het weerbericht wordt het vandaag een paar graden warmer dan gisteren en eergisteren, wat weer goed moet zijn voor de snelheid van Red Bull en nadelig voor Mercedes. De verwachting is dat het droog blijft.

Na deze race in Brazilië zijn er nog maar drie wedstrijden te gaan, waarna het F1-seizoen is afgelopen en de kampioen wordt gekroond.

Meer over