Formule 1: GP van Oostenrijk

Racedag in de Formule 1: Scoort Max Verstappen weer in Oostenrijk?

Ziggo Sport - zondag 4 juli om 13:45

© X01398

Volle tribunes tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. En dat is goed nieuws voor Max Verstappen, want er komen altijd veel Nederlandse fans af op het Formule 1-geweld in het Alpenland.

De Grand Prix van Oostenrijk is een race waaraan Max Verstappen goede herinneringen heeft. Drie keer eerder won hij al een grote prijs op de Red Bull Ring, een circuit met tien bochten en een lengte van ruim 4 kilometer.

GP van Oostenrijk

De Formule 1-coureurs rijden voor het tweede weekend op rij op deze baan: zeven dagen geleden vormde de Red Bull Ring het toneel van de Grand Prix van Stiermarken. Dat was een fantastische opwarmer voor de dag van vandaag, want Max won de vorige week glansrijk.

Polepostion

Op zaterdag was de 23-jarige leider van het WK klassement opnieuw de snelste bij de kwalificatie, waardoor hij vandaag in de GP van Oostenrijk op poleposition start. De beste uitgangspositie voor Max om weer een geweldige race te rijden.

Lewis Hamilton, zijn directe concurrent in het WK-klassement, start met zijn Mercedes op de vierde plek. 

Zachtere banden

Groot verschil met vorige week is trouwens wel dat er dit weekend op zachtere banden wordt gereden. Wat vandaag een mediumband heet, was vorige week nog de softe. 

Max Verstappen

De wedstrijd van dit weekend is dubbel bijzonder omdat voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis weer volle tribunes mogelijk zijn. En dat is gunstig voor Verstappen, want in Oostenrijk zijn altijd veel Oranjefans.

“De Orange Army heeft mij altijd vooruitgeholpen, ook tijdens de races die ik daar gewonnen heb”, zegt hij op zijn website. “De overwinning in 2019 was super.”

Lewis Hamilton 

De topcoureur van Mercedes staat op dit moment achttien punten achter in het WK-klassement, dus ook die race is nog lang niet gereden. Overigens verlengde Lewis Hamilton zojuist zijn contract en zal tot zeker 2023 voor het Duitse automerk rijden. 

Meer over