Formule 1: GP van Saudi-Arabië

Max Verstappen en Lewis Hamilton naderen eindsprint

Ziggo Sport - zondag 5 december om 17:00

© Andrej Isakovic / AFP
Met nog twee races te gaan, is het buitengewoon spannend in de Formule 1. Max Verstappen heeft nog acht punten voorsprong op concurrent Lewis Hamilton. Ze rijden voor het eerst in Saoedi-Arabië, op het gloednieuwe circuit van Jeddah.

Na een extra tussenweek om bij te komen van de races in Mexico, Brazilië en Qatar maken de coureurs zich op voor het zinderende slot van dit seizoen. Het is in jaren niet zo spannend geweest.

Wordt het de eerste wereldtitel voor Max Verstappen of de achtste voor Lewis Hamilton? Met een voorsprong van nog maar acht punten begint Verstappen aan de een-na-laatste GP, die van Saoedi-Arabië. Weet hij zijn voorsprong deze week eindelijk weer eens te vergroten?

Kwalificatieronde 

Dat is en blijft de vraag. Na een zinderende kwalificatieronde wist Max Verstappen zaterdagavond de polepositie in de allerlaatste ronde te verspelen door tegen de muur te botsen. Hij begint daardoor komende zondag op de derde positie, vlak achter coureurs Valtteri Bottas (tweede) en Lewis Hamilton (pole). 

Red Bull Racing

Een baalmoment voor de Nederlander. "Ik weet niet precies wat er gebeurde", kijkt hij terug op de kwalificatie. "Ik verremde me en verloor de achterkant. De derde plek is teleurstellend, gezien de snelheid die we hadden. Het positieve is wel dat de snelheid in de auto zit."

Red Bull Racing onderzoekt nog of de auto van Verstappen niet al teveel beschadigd is. Mocht de versnellingsbak moeten worden gewisseld, volgt er een gridstraf van vijf plaatsen.

WK-klassement

Vooralsnog is dit het huidige klassement om de eindoverwinning:

  • Max Verstappen: 351.5 punten
  • Lewis Hamilton: 343.5 punten
  • Valtteri Bottas: 203
  • Sergio Pérez: 190
  • Lando Norris: 153
  • Charles Leclerc: 152

De Grand Prix van Saoedi-Arabië start zondag om 18:30 uur, te zien op Ziggo Sport.

Meer over