Formule 1: GP van Saudi-Arabië

Max Verstappen trotseert het donker tijdens de GP van Saoedi-Arabië

NPO 1 - zondag 19 maart om 22:25

© ANP / Sem van der Wal
Max Verstappen hoopt op het Jeddah Corniche Circuit de Grand Prix van Saoedi-Arabië weer op zijn naam te schrijven. De race wordt 's nachts gereden en het circuit geldt als een van de snelste op de kalender.

Twee weken na de opening van het Formule 1-seizoen in Bahrein is het tijd voor de tweede race: op het Jeddah Corniche Circuit rijden de coureurs de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het is een wedstrijd met weinig geschiedenis, want de eerste editie werd in 2021 verreden.

GP van Saoedi-Arabië

Het is een wedstrijd met weinig geschiedenis, want de eerste editie werd in 2021 verreden. Lewis Hamilton schreef deze race op zijn naam. Een jaar later was de hoofdprijs een prooi voor Max Verstappen. Het circuit in Djedda ligt pal naast de Rode Zee en is ruim 6 kilometer lang.

Charles Leclerc

Het feit dat de race in het donker wordt verreden geeft een extra dimensie aan deze razendsnelle grand prix. Volgens kenners is het circuit een van de snelste op de kalender: coureurs kunnen gemiddeld zo’n 250 kilometer per uur halen. Charles Leclerc klokte tijdens de vorige editie de snelste ronde.

Meer over