Formule 1: GP van Nederland

Formule 1 kwalificatie: pakt Max Verstappen de pole position op Zandvoort?

Ziggo Sport - zaterdag 4 september om 14:00

© X01398
Voordat morgen de eerste Grand Prix van Zandvoort sinds 1985 wordt verreden, zijn er vandaag eerst de kwalificatierondes. Max Verstappen hoopt natuurlijk op de pole position voor zijn eerste thuiswedstrijd.

Na de eerste twee vrije trainingen van gisteren zijn er op Circuit Zandvoort vandaag nog een pitstoptraining in de ochtend en een derde vrije training rond het middaguur. Vanaf drie uur 's middags volgend de kwalificatierondes voor de belangrijke startvolgorde van de race op zondag.

Hopen op mooi weer

Voor alle coureurs en toeschouwers is het hopen wat het weer dit weekend een beetje meewerkt. Vorige week viel de Grand Prix van België flink in het water door de onophoudelijke regenbuien boven het circuit van Francorchamps. Max Verstappen werd weliswaar als winnaar aangewezen, maar een echt klinkende zege is anders. Dat moet dit weekend anders gaan, want er wordt droog en mooi weer voorspeld.

Kijk dit weekend gratis Formule 1

Normaal gesproken zijn de Formule 1-races en bijbehorende kwalificaties alleen gratis te zien voor de abonnees van Ziggo Sport. Maar omdat de terugkeer van het racecircus in Zandvoort natuurlijk heel speciaal is, geeft Ziggo Sport Totaal - wat normaal gesproken alleen met een aanvullend abonnement te zien is - de race en kwalificaties gratis door. Zo zijn alle gebeurtenissen op Zandvoort het hele weekend gratis te zien voor de meeste Nederlandse kijkers.

  • Abonnees met tv van KPN kijken van 2 tot en met 6 september gratis naar alle kanalen van het Ziggo Sport Totaal pakket op de kanalen 233 tot en met 238. De Formule 1-races zie je op kanaal 236.
  • T-Mobile heeft ook goed nieuws voor zijn tv-klanten. Ook zij kijken van 2 tot 6 september gratis naar Ziggo Sport Totaal via zenders 160 tot en met 165.
  • Wie kijkt via Canal Digitaal of Online.nl kan van 2 tot en met 7 september ook gratis kijken naar alle zenders van Ziggo Sport Totaal die door de aanbieders worden doorgegeven. Dit geld ook voor de satellietkijkers.
  • Kijk je via een andere aanbieder? Dan is de kans groot dat die de verrichtingen op Zandvoort ook gratis laat zien. Check de website van je aanbieder voor details.

Lees ook over de F1-race van zondag!

Meer over