Fracture

Ryan Gosling vervolgt Anthony Hopkins in Fracture

NET 5 - vrijdag 14 oktober om 22:52

© ftp://193.138.67.49
Een rijke zakenman schiet in Fracture zijn vrouw neer. Meteen daarna geeft hij zichzelf aan bij de politie. De rechtszaak lijkt een formaliteit, maar dat valt nog vies tegen.

Als zakenman Ted Crawford (Anthony Hopkins) ontdekt dat zijn vrouw vreemdgaat, schiet hij haar in koelen bloede neer. Vervolgens gaat hij naar de politie en legt hij een volledige bekentenis af.

Fracture

De jonge openbaar aanklager Willy Beachum (Ryan Gosling) rekent zich al rijk. Hij heeft een dader, een bekentenis en een motief.

En dan komt Crawford ook zonder advocaat naar de rechtbank: hij kiest ervoor zijn eigen verdediging te voeren. Kat in het bakkie voor Willy dus.

Nou niet dus. In de rechtszaal blijkt dat Crawford een stuk sluwer en gewiekster is dat Willy had voorzien.

Hij heeft zijn misdaad in Fracture inderdaad bekend aan de politie, maar hij trekt die bekentenis later weer in. En het moordwapen is ook al nergens te vinden.

Werk aan de winkel dus voor Willy.

Ryan Gosling

Ryan Gosling heeft genoten tijdens het filmen van Fracture. Vooral vanwege de samenwerking met Anthony Hopkins.

Volgens Ryan is Hopkins een echte grappenmaker:

“Hij neemt dingen totaal niet serieus. Hij is constant aan het bewegen. Het is zo inspirerend om hem aan het werk te zien.”

Nederlands tintje

Het is niet meteen te zien, maar Fracture is een film met een Nederlands tintje. De Nederlandse kunstenaar Mark Bischof maakte de kinetische kunstwerken (de grote 'knikkerbanen') die Ted Crawford in zijn huis heeft staan.

Meer over