Frantic

Harrison Ford staat voor een raadsel in Parijs

VRT1 - vrijdag 25 februari om 22:45

© ftp2.mtv.hu
In de thriller Frantic gaat een Amerikaanse arts in Parijs op zoek naar zijn ontvoerde vrouw.

Het klinkt zo romantisch: Richard Walker (Harrison Ford) neemt zijn vrouw Sondra (Betty Buckley) mee naar Parijs, de stad waar ze twintig jaar geleden hun huwelijksreis doorbrachten.

Frantic

Het idee is ook mooi. Richard hoopt hun wat ingedutte huwelijk zo nieuw leven in te blazen.

Aan de andere kant is het allemaal een stuk minder romantisch dan het op het eerste gezicht lijkt. Richard is arts en moet voor zijn werk in Parijs zijn, dat hij Sondra meeneemt is meer een bijkomstigheid.

Tot ze in Frantic spoorloos verdwijnt. Toen Richard ging douchen zat ze nog gewoon in hun hotelkamer, als hij zich af staat te drogen is ze ineens foetsie.

De Parijse politie neemt de zaak niet serieus; ze denken dat Sondra er uit zichzelf vandoor is. Daarom gaat Richard op eigen houtje naar haar op zoek. 

Harrison Ford

Volgens hoofdrolspeler Harrison Ford had deze thriller niet de juiste titel. Het tempo in het verhaal ligt volgens hem niet hoog genoeg om de titel Frantic (wat zoveel betekent als paniekerig of gejaagd) te verantwoorden.

Ford grapte dat de titel Moderately Disturbed (‘Lichtelijk verstoord’) de lading beter zou dekken. Regisseur Roman Polanski kon daar niet om lachen.

Meer over