Freeks saturday night safari

Freek Vonk neemt de kijkers van Freeks Saturday Night Safari meer naar... Borneo

NPO 1 - zaterdag 6 mei om 20:29

© BNNVARA
In de jungle op het eiland Borneo stikt het van de bijzondere flora en fauna. Zo is de grootste bloem ter wereld er te vinden en heeft een van de weinig giftige zoogdieren op aarde, de halfaap plompe lori, er zijn thuis. Freek Vonk geeft de kijkers een indruk in deze aflevering van Freeks Saturday Night Safari. 

Borneo is niet alleen het op twee na grootste eiland ter wereld (na Groenland en Nieuw-Guinea), het is ook een schatkamer voor natuurliefhebbers. Dat vertelt Freek Vonk in deze aflevering van Freeks Saturday Night Safari.

Borneo

Het regenwoud op Borneo behoort tot de oudste ter wereld en is in die miljoenen jaren onveranderd gebleven. Ook worden er nog altijd nieuwe soorten insecten, planten, vissen, reptielen en amfibieën ontdekt. Onder de bewoners van het regenwoud behoren een aantal bijzondere soorten. Zo is deze jungle het huis van de de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, en een van de zeldzaamste beren ter wereld, de Maleise beer. Daarnaast is er ook een van de weinige giftige zoogdieren die er bestaat te vinden: de halfaapsoort plompe lori.

Meer over