Freeks saturday night safari

Freek Vonk duikt onder water in Freeks Saturday Night Safari

NPO 1 - zaterdag 15 april om 20:29

© BNNVARA
Freek Vonk neemt de kijkers van deze aflevering van Freeks Saturday Night Safari mee naar de broedkamer van de oceaan. Ook vertelt hij over list en bedrog onder de zeespiegel. Miljuschka Witzenhausen en Hans Klok voegen zich bij teamcaptains Lisa Loeb en André Dongelmans.

Dat het er onder water wild aan toe kan gaan, weet Freek Vonk als geen ander. In 2017 nam een Caribische rifhaai tijdens televisieopnames een hap uit zijn rechterarm. “Ik wist direct: dit is foute boel”, schreef de bioloog destijds op Facebook. Er waren een drie uur durende operatie en honderd hechtingen voor nodig om de gevolgen van de beet te herstellen. Sindsdien heeft Vonk de onderwaterwereld alweer regelmatig verkend.

Freeks Saturday Night Safari

In deze Freeks Saturday Night Safari neemt hij de kijkers mee naar de broedkamer van de oceaan en naar een levende rots. Ook vertelt de bioloog over list en bedrog onder de zeespiegel én over schatten die te mooi zijn om waar te zijn. Miljuschka Witzenhausen en Hans Klok voegen zich bij teamcaptains Lisa Loeb en André Dongelmans.

Meer over