French Kiss

Meg Ryan naar de stad van de liefde

Viaplay TV - zaterdag 27 februari om 22:30

© Turner
Een neurotische Amerikaanse en een arrogante Fransman maken elkaar het leven zuur in deze romantische komedie.

Kate (Meg Ryan) ontdekt dat haar verloofde in Parijs is vreemdgegaan. Nu gaat ze naar Frankrijk om hem daarmee te confronteren en – hopelijk – terug te winnen. 

French Kiss

Charlie (Timothy Hutton) is verliefd geworden op een Française en verbreekt zijn verloving met Kate. Hoewel zij ook haar twijfels had, laat ze het er niet bij zitten.

Kate stapt in French Kiss op het eerste het beste vliegtuig naar Parijs om hem voor zich terug te winnen. Aan boord ontmoet ze Luc (Kevin Kline met een dik aangezet Frans accent), die haar wel wil helpen.

Maar wat Kate niet weet is dat Luc een dubbele agenda heeft. Dit levert een aardige romantische komedie op met leuke plaatjes van de Stad van de Liefde en het Franse platteland op de achtergrond.

Meg Ryan

Meg Ryan doet wat ze moet doen en waar ze goed in is in French Kiss: het kwetsbare maar springlevende poppetje spelen. Ze is een van de bekendste gezichten van dit genre dat vooral in de jaren 90 haar hoogtijdagen vierde.

Zo speelde ze in succesvolle films als When Harry Met Sally, Sleepless in Seattle, Addicted to Love, en You've Got Mail.  

Meer over