Friends with Benefits

Mila Kunis wil geen relatie met Justin Timberlake in Frieds with Benefits

SBS 9 - zaterdag 30 juli om 20:30

© Turner
Meisje ontmoet jongetje en ze worden verliefd op elkaar. Dat is het recept voor de gemiddelde romcom. Friends with Benefits doet het net even anders.

Headhunter Jamie (Mila Kunis) en haar nieuwste cliënt  Dylan (Justin Timberlake) geloven niet meer in de liefde. Ze hebben allebei een slechte relatie achter de rug en willen zich voorlopig even niet binden. Maar seks, daar zijn ze wel voor in.

Friends with Benefits

Omdat ze elkaar wel zien zitten, is de keuze snel gemaakt: Jamie en Dylan worden 'friends with benefits'Dat betekent dat ze met elkaar het bed in duiken zonder dat daar gevoelens als verliefdheid bij komen kijken.

Lust is leuk, zo ontdekken Dylan en Jamie, maar gevoelens buiten de deur houden is makkelijker gezegd dan gedaan.

Friends With Benefits verscheen in hetzelfde jaar in de bioscopen als No Strings Attached, een romantische komedie met hetzelfde uitgangspunt. Dit tot frustratie van regisseur Will Gluck: "Ik zou willen dat er meer tijd tussen de twee films zat. Wat me vooral stoort, is dat mensen zeggen dat we No Strings Attached na-apen. Dat is niet zo. De film werden gelijktijdig opgenomen."

Mila Kunis

Van een romantische komedie kan je geen verrassende plotwendingen verwachten en die biedt Friends With Benefits dan ook niet. De afloop is voorspelbaar, maar dat mag de kijkpret niet drukken.

De chemie tussen Kunis en Timberlake is genoeg om de kijker van begin tot eind te boeien. De vrij expliciete seksscènes en gevatte dialogen doen de rest. 

Het zijn trouwens niet de billen van Mila die je in de film ziet: ze maakte gebruik van een 'billendouble'.

Meer over