From Paris with Love

Chauffeuren voor John Travolta in From Paris With Love

RTL 7 - dinsdag 25 juli om 22:25

© Europa Corps
Een jonge CIA-agent mag in From Paris with Love meelopen met een ervaren rot. Dat klinkt als een goede manier om het vak te leren, maar is dat ook zo?

James Reese (Jonathan Reese Meyers) werkt in From Paris with Love voor de Amerikaanse ambassade in Parijs. Hij heeft het daar zo goed voor elkaar dat hij zelfs af en toe klusjes voor de CIA mag opknappen.

From Paris with Love

Die klusjes smaken bij James naar meer. Hij droomt dan ook van een carrière bij de CIA. Hij krijgt zijn kans in From Paris with Love.

James mag gaan samenwerken met een ervaren CIA-agent. Zo iemand kan hem de fijne kneepjes van het vak leren. James is dolblij, totdat hij doorheeft met wie hij moet samenwerken. De oude rot in kwestie, Charlie Wax (John Travolta), is niet bepaald de mentor die hij in gedachten had.

Wax is niet alleen een trigger happy ongeleid projectiel, hij is ook helemaal niet van plan om James dingen te leren. Hij gebruikt hem vooral als veredelde chauffeur.

John Travolta

In From Paris with Love vertelt John Travolta’s personage dat zijn enige zwakke punt een Royale with cheese is. Dat is een verwijzing naar de cultklassieker Pulp Fiction. John Travolta speelt in die film de rol van huurmoordenaar Vincent Vega. In een beroemde scène vertelt Vega over de kleine verschillen tussen de Amerikaanse en de Franse McDonald’s.

Zo noemen de Fransen een Quarterpounder geen Quarterpounder, maar een Royale with cheese.

Meer over