From Russia with Love

Sean Connery kruipt voor de tweede keer in de huid van James Bond in From Russia with Love

RTL 7 - donderdag 23 november om 20:27

© SBS
In tegenstelling tot de eerste Bond-film Dr. No is het verhaal van From Russia with Love grotendeels gebaseerd op het boek van schrijver Ian Fleming.

Na het – deels onverwachte – succes van Dr. No, de eerste Bond-film, duurde het niet lang voor een vervolg kwam. From Russia with Love werd meteen een van de beste films uit de reeks, die ondertussen al 25 films telt. 

From Russia with Love

Een dissidente KGB-agent vraagt asiel aan in Groot-Brittannië. Ze heeft ook een geheime decodeermachine in de aanbieding, op voorwaarde dat James Bond (Sean Connery) degene is die haar veilig van Istanboel naar Londen brengt.

Eenmaal daar blijkt haar verhaal een valstrik van misdaadorganisatie SPECTRE. SPECTRE-kopstuk Kronsteen wil 007 uit de weg ruimen en de supermachten Amerika en Rusland tegen elkaar opzetten.

From Russia with Love is de eerste Bond-film met een – inmiddels tot traditie uitgegroeide – titelsequentie én de eerste film met Q (Desmond Llewelyn) en zijn gadgets. Misschien dat de de film daarom wel te boek staat als een van de beste Bonds aller tijden.

Sean Connery

Bondfans zijn niet de enigen die From Russia with Love kunnen waarderen. Ook hoofdrolspeler Sean Connery is blij met de film: van de zeven keer dat hij 007 speelde is dit zijn favoriet.

Meer over