Frozen

Frozen komt weer op tv!

BBC 1 - vrijdag 24 december om 14:30

© rtlgold.sajtoklub.tv
Een sneeuwpop die van warme knuffels houdt, twee prinsessenzusjes en sneeuw. Heel veel sneeuw. Dat is Frozen in een notendop. Let it go!

Alles wat prinses Elsa aanraakt, verandert in ijs. Dat is leuk voor sneeuwballengevechten, maar wanneer ze haar kleine zusje Anna verwondt, is de lol er wel af.

Frozen

Om haar geliefden te beschermen, sluit Elsa zichzelf op in het paleis van haar ouders. Jaren later krijgt Elsa, inmiddels koningin, een woedeaanval die zo hevig is dat ze het hele land onderdompelt in een eeuwige, ijzige winter.

En weer trekt ze zich terug in haar paleis. Anna wil de betovering verbreken, dus gaat ze op weg naar haar grote zus.

Frozen is een prachtig gemaakt animatiesprookje met ijzersterke liedjes – probeer 'Let it go' maar eens uit je hoofd te krijgen – en de voor Disney zo typerende grappige bijfiguren.

Vooral Olaf is leuk, een sneeuwpop die dol is op warme knuffels en droomt van een leven op een tropisch eiland.

Megasucces

Frozen is met een opbrengst van dik 1,3 miljard dollar de succesvolste animatiefilm aller tijden. Niet zo gek dus dat de productiemaatschappij een vervolg wel zag zitten.

Dat is er inmiddels: Frozen 2 ging in november 2019 in première. Alle belangrijke personages uit het eerste deel zijn in dat vervolg weer van de partij. Van prinsessen Elsa en Anna tot het pratende rendier Kristoff en Olaf de knuffelige sneeuwpop.

Meer over