Fukushima 50

Ken Watanabe moet een kernramp voorkomen in Fukushima 50

RTL 7 - zondag 23 juli om 22:08

© https://guidatv.sky.it
In 2011 zorgde een natuurramp in Japan voor lekkages in de kerncentrale van Fukushima. Fukushima 50 vertelt het verhaal van de dappere werknemers van de centrale, die tot het uiterste gingen om de schade van de ramp te beperken.

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door de zwaarste aardbeving uit de gemeten geschiedenis van het land met een kracht van 9.1 op de schaal van Richter. 

Fukushima 50

De aardbeving zorgde voor een domino-effect van rampen. Door de aardbeving ontstond een gigantische tsunami. Dit had een verwoestende werking op Fukushima en bracht ook schade aan bij kerncentrale Fukushima I.

Fukushima 50 gaat over de werknemers van de kerncentrale die hun levens op het spel zetten in een poging om een enorme kernramp te voorkomen. Ongeveer 750 werknemers werden geëvacueerd, maar rond de 50 werknemers blijven achter met het risico om blootgesteld te worden aan dodelijke stralingsniveaus. Ze deden er alles aan om het land te beschermen.

Ken Watanabe

Fukushima 50 is een Japanse film, dus de meeste acteurs zijn niet zo bekend bij het grote publiek in Nederland. Ken Watanabe, die de directeur van de kerncentrale Masao Yoshida speelt, zal daarentegen voor velen wel een bekend gezicht zijn.

Hij werd internationaal bekend door zijn voor een Oscar genomineerde bijrol in The Last Samurai met Tom Cruise. Daarna is hij geen eendagsvlieg gebleken.

Hij heeft met grote regisseurs als Clint Eastwood (Letters from Iwo Jima) en Christopher Nolan (Batman Begins en Inception) gewerkt en had in 2022 een hoofdrol in de HBO Max-serie Tokyo Vice.

Meer over