Fury

Brad Pitt heeft een tank in de keiharde oorlogsfilm Fury

RTL 7 - zaterdag 29 april om 20:00

© CTMG
De keiharde oorlogsfilm Fury draait om de bemanning van een tank. De vijf mannen moeten voor een levensgevaarlijke missie achter de Duitse linies zien te komen.

Tankcommandant Don 'Wardaddy' Collier (Brad Pitt) en zijn team werken al jaren samen. Wardaddy en Boyd 'Bible' Swan, Trini 'Gordo' Garcia en Grady 'Coon-Ass' Travis vormen een geoliede machine. In april 1945 – de Tweede Wereldoorlog is bijna voorbij – krijgen ze er een vijfde teamlid bij: groentje Norman Ellison.

Fury

Norman heeft nog nooit een wapen vastgehouden. Hij moet zijn strepen – en zijn bijnaam – nog verdienen. Aan de hand van de keiharde leermeester Wardaddy en zijn mannen leert Norman dat het leven in de krappe Sherman-tank die ze liefkozend Fury noemen zwaar en gevaarlijk is. En dat oorlog op z'n zachtst gezegd geen pretje is.

Of, in de woorden van Wardaddy: "Idealen zijn vreedzaam. De geschiedenis is gewelddadig."

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf, Michael Peña en Jon Bernthal spelen de overige hoofdrollen in Fury. Zij, Brad Pitt en Logan Lerman hadden het zwaar tijdens de opnames. Regisseur David Ayer ging ver om de explosieve relatie tussen de mannen op te wekken. Hij liet de acteurs elkaar geestelijk én fysiek aanvallen.

Bovendien zaten ze continu met elkaar in een kleine ruimte. Dat is geen pretje, zeker niet als je bedenkt dat Shia LaBeouf zich wel érg inleefde in zijn rol: tijdens de opnames zou hij geen enkele keer gedoucht hebben.

Meer over