G.I. Joe: Retaliation

Strijd tegen aartsvijand Cobra

RTL 7 - vrijdag 26 februari om 20:29

© http://www.rtl.nl
In dit vervolg op The Rise of Cobra gaan de leden van elitecorps G.I. Joe opnieuw de strijd aan met hun grote aartsvijand Cobra.

De helden van elitekorps G.I. Joe nemen het in G.I. Joe: Retaliation niet alleen op tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen de regering. Door toedoen van Cobra worden de leden van G.I. Joe tijdens een missie in Pakistan erin geluisd. 

G.I. Joe: Retaliation

Een groot deel van het team komt daarbij om en de overlevenden worden beschuldigd van landverraad.

Ondertussen heeft Cobra-lid Zartan, vermomd als de president van de Verenigde Staten, een geavanceerd massavernietigingswapen op strategische locaties over de hele wereld gericht. Zijn eis is dat de grote wereldleiders zich aan Cobra onderwerpen, anders zal hij hun belangrijkste steden vernietigen.

Roadblock (Dwayne Johnson) en de overgebleven Joe's liggen hevig onder vuur, maar slaan desondanks keihard terug in G.I. Joe: Retaliation. Lukt het hen om de wereld uit de wurggreep van Cobra te bevrijden?

Snake Eyes

G.I. Joe begon ooit als actiefiguur. Veel kinderen spelen al sinds de jaren 60 met de bekende G.I. Joe-poppen.

In de jaren 80 kwam er een populaire tekenfilmserie. Inmiddels zijn er twee G.I. Joe-films: G.I. Joe: The Rise of Cobra en deze G.I. Joe: Retaliation.

In 2020 had G.I. Joe: Ever Vigilant moeten verschijnen. Dat ging niet door.

In plaats daarvan kun je – als alles goed gaat – eind 2021 naar Snake Eyes, een spin-off over het gelijknamige G.I. Joe-lid.

Meer over