Premier Rutte geeft duidelijkheid

Gaat de horeca met Pinksteren weer open?

NPO 1 - dinsdag 19 mei om 18:55

© ANP Kippa
Premier Rutte en minister De Jonge geven opnieuw een persconferentie over de voortzetting van de coronamaatregelen. Belangrijk agendapunt is de heropening van de horeca. Mogen zij op Eerste Pinksterdag open of niet?

Minister president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge spreken in de loop van vandaag weer met de deskundigen van het Outbreak management team. Een van de zaken die ze bespreken is de heropening van de Nederlandse horeca. De uitkomst horen we in een nieuwe persconferentie om 19:00 uur.

Horeca open in Pinksterweekend

In een eerdere persconferentie zei Rutte dat horecabedrijven hun terrassen weer mogen openen op 1 juni. Goed nieuws, maar de horeca zelf wil liever een dag, of liever twee dagen, eerder open. Op zondag 31 mei is het namelijk eerste Pinksterdag en dat betekent een hoop extra omzet van dagjesmensen. Geld dat ze goed kunnen gebruiken nu de deuren van de café's, restaurants en strandtenten inmiddels al maanden gesloten zijn.

Corona dashboard

Ook aan de orde komt het zogenaamde dashboard waarop binnenkort online te zien is hoe het virus zich ontwikkeld en wat dat betekent voor verschillende sectoren in ons land.

De persconferentie is vanaf 19:00 uur te volgen via NPO 1, NPO Start, NPO Radio 1, NOS.nl, de NOS-app, YouTube en Facebook van de NOS.

Bekijk hier wat je vanavond nog meer kunt bekijken

Meer over