Galaxy Quest

Wordt Tim Allen een echte ruimteheld in komedie Galaxy Quest?

Paramount - zondag 19 november om 20:00

© Paramount Pictures
In de komische sciencefiction-film Galaxy Quest zien buitenaarde wezens de cast van een sciencefictionserie aan voor echte ruimtehelden

Het is inmiddels achttien jaar geleden dat sciencefictionserie Galaxy Quest voor het laatst op tv te zien was. De hoofdrolspelers teren nog steeds op de roem die ze toen vergaarden: ze verschijnen nog steeds in kostuum op fanclubdagen om handtekeningen uit te delen.

Galaxy Quest

Een stel buitenaardse wezens heeft de serie ook gezien. Sterker nog: ze zijn groot bewonderaars van de cast van Galaxy Quest.

Nu ze in oorlog zijn met een ander buitenaards ras, zijn ze op zoek naar iemand die hen kan helpen. En wie is daar nou beter geschikt voor dan de ruimteredders uit hun favoriete serie? De aliens halen de castleden naar hun planeten en vragen hen om hulp. Maar ja, Jason (Tim Allen), Gwen (Sigourney Weaver), Alexander (Alan Rickman) en de rest zijn natuurlijk helemaal geen echte heelalveroveraars: ze zijn 'gewoon' acteurs.

Krijgen ze dat hun buitenaardse fans aan het verstand gepeuterd? Of lukt het ze zich er doorheen te bluffen?

Star Trek

Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te zien dat Galaxy Quest volop inspiratie haalt bij Star Trek. Sommige dingen die de acteurs hier meemaken zijn echte ervaringen van Star Trek-acteurs.

Zo is de scene waarin Jason (Tim Allen) per ongeluk hoort dat zijn collega's hem niet kunnen luchten of zien echt gebeurd. William Shatner kwam er op een Star Trek-conventie op een zelfde manier achter dat de rest van de cast hem niet bepaald mocht.

Sigourney Weaver

Galaxy Quest is een film over fans en hoever ze soms gaan. Tim Allen heeft toegegeven dat hij in het begin best zenuwachtig was omdat hij met Sigourney Weaver mocht werken: de komiek is een groot fan van de Alien-films waarin zij de hoofdrol speelt.

Uiteindelijk stapte hij over die angst heen. Allen vroeg zijn collega zelfs om wat van zijn Alien-memorabilia te signeren.

Meer over