The Voice of Love

Céline Dion in de spotlight in gefictionaliseerde biopic The Voice of Love

Filmbox - maandag 6 februari om 20:35

© FilmBox (via Spiintl)

Ben je benieuwd hoe My Heart Will Go On-zangeres Céline Dion de top heeft weten te bereiken? Schakel dan vanavond om 20:30 uur over naar filmzender FilmBox voor de gefictionaliseerde biopic The Voice of Love.

De inmiddels 54-jarige zangeres kent een bijzonder levensverhaal.

The Voice of Love

The Voice of Love mag dan gebaseerd zijn op het verhaal van Céline Dion, toch heet het hoofdkarakter van deze film niet zo. Deze gefictionaliseerde biopic draait namelijk om Aline (Valérie Lemercier), het veertiende kind in het gezin Dieu. Wanneer haar ouders ontdekken dat ze over een gouden stem beschikt, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt eigenlijk een eenvoudig plattelandsmeisje uit het Franstalige deel van Canada aan de top?

Het pad naar succes

In de wereld van de showbizz gaat het vaak om het hebben van de juiste connectie, zo blijkt ook nu maar weer. Een afspraak met producent Guy-Claude blijkt namelijk precies wat Aline nodig heeft. Onder zijn vleugels groeit ze uit van een jonge en onzekere vrouw naar een stijlicoon. The Voice of Love volgt dit pad en laat dus met de nodige humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde uitgroeit tot één van de grootste sterren van de wereld.

Céline Dion 

Het is overigens niet verwonderlijk dat het hoofdkarakter een andere naam heeft. De film is namelijk een 'ongeautoriseerde biopic', wat inhoudt dat de film wel geïnspireerd is op het leven van de zangeres maar niet één op één gekopieerd is. Dat blijkt ook wel uit de reacties van haar dierbaren: haar familie liet eerder al weten zich niet te herkennen in bepaalde scènes. Wat Céline er zelf van vindt, is niet duidelijk. Zij heeft de film niet gezien en is dit ook niet van plan.

The Voice of Love is vanavond om 20:30 uur te zien op FilmBox. 

Meer over